31. 7. 2014

Knižní objevy a přešlapy # 1

Námět na tuto rubriku jsem okopírovala z beauty blogů. Jen jsem to převedla do knižního světa. O co vlastně půjde?
Ne každý měsíc se stává, že bych četla jenom samé skvělé knihy. Také se mi velmi často stává, že některé postavy vyloženě nesnáším a jsou mi nesympatické. Nebude to o tom, že bych autora a děj knížka shazovala. Bude to o tom, že se s vámi chci rozdělit o to, co se mi líbilo a co naopak už tolik ne.

V průběhu přidávání budu pravidla trochu měnit, protože si ještě nejsem moc jistá jak to bude a jak to vůbec půjde. Prosím, neukamentujte mne za to, když přidám vaší oblíbenou knížku mezi mé přešlapy. Je to čistě subjektivní názor a je prakticky nemožné, abychom se všichni shodli na tom, co je dobré a co ne.
Tak jdeme na to?




OBJEVY




HUNGER GAMES
Pro mne je to obrovský objev, jelikož konec prvního dílu mne trochu zklamal a tady se to nekonalo. A film? Film byl naprosto perfektní. Když jsem se dívala na první filmové zpracování, po půl hodině jsem to vypnula jak moc se mi to nelíbilo.
Katniss mi tou její nerozhodností lezla trošičku na nervy, ale nebylo to nic, co by se nedalo přežít. Takže za mne obrovská jednička!










EREBOS
Když jsem byla menší, hrála jsem hru jménem Dračí doupě. Hrozně mě to bavilo a proto jsem se po Erebosu vrhla všemi deseti, když jsem zjistila, že hlavní hrdina hraje také takové RPGčko. Asi jsem na ty konce úchylná, ale i u téhle knihy mne konec maličko zklamal. Chvílemi jsem Nickovi záviděla, že může hrát a já ne. Díky této knížce jsem opět začala hrát Dračí doupě. Takže další jednička.











HRA O TRŮNY
Není snad nikoho, kdo by světoznámý a všemi milovaný seriál neznal. Rozhodla jsem se, že si nejdříve pustím pár dílů seriálu a až pak se vrhnu na knížku. Protože skočit po hlavně do Her není jen tak. Je to samá postava a po chvilce čtení by v tom člověk měl takový guláš, že by knížku snad i odložil a raději se na to vykašlal.. Stačí vám čtyři díly a hned se orientujete. Koupila jsem si jenom první část knihy, protože jsem se toho trochu bála. Avšak nezklamal. Ani trochu..









PŘEŠLAPY

Přešlapy mám tentokrát jenom dva. A vlastně to nejsou ani přešlapy, ale spíše má chyba špatně vybraných knih.
HORROR SCHOOL- PODIVNÉ SESTRY
Byla to má chyba, ale tato knížka opravdu není pro osmnáctiletého člověka. Sice jsem jí přečetla za odpoledne, ale mám takový pocit, že už se k ní vracet nejspíše nebudu.














ŽENA V ČERNÉM: ANDĚL SMRTI
Neukamenujte mne, prosím! Ale já jsem od ní čekala prostě víc. Četla jsem na ní spoustu chvály a proto jsem si o ní napsala. Zklamala mne. Je mi to trochu líto a mám v plánu si jí v budoucnu přečíst znovu a dát jí šanci.












OBJEVO-ŠLAP

Tato rubrika se (doufám!) bude objevovat jen zřídka. Budou v ní knížky u kterých si nejsem jista, kam je zařadit. Dnešním objevo-šlapem je : 

ZAKÁZANÁ PŘITAŽLIVOST
Já hlupák si napsala o (myslím že) třetí díl. Místy mi to připomínalo Padesát odstínů šedi, místy se mi to hrozně líbilo. A napsala to Češka. Což je naprosto neuvěřitelné, protože ta knížka je na jednu stranu opravdu dobrá.











První díl Objevů a přešlapů máme za sebou.. Co vy? Jaké jsou vaše objevy a přešlapy? 

3 komentáře:

  1. Erebos je vážně perfektní, přemýšlím, že bych si jej přečetla letos znovu :)
    Co se týče HG - film se mi nijak extra nelíbil, proto jsem nečetla ani knihu a raději jsem se dívala po něčem, co ještě neznám.

    Jinak je fajn, že sleduješ recenze a podle nich nakupuješ knihy, to já nikdy neuměla :D Ke knihám se dostanu 3 způsoby - přes Krásnou, ta mi pošle knihy na recenzi dle jejího výberu a přes to vlak nejede.
    U nakladatelství si zase vybírám novinky, které ani nejsou zrecenzované.
    A za třetí chodím samozřejmě nakupovat, vtip je ale v tom, že nikdy nejdu pro konkrétní knihu (pokud si nejdu třeba pro pokračování, kdy mne první kniha zaujala) a knihy zkoumám a vybírám prvně podle obálky, pak podle anotace a pak některou z nich, která mne nejvíce oslovila, vezmu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to tě obdivuji :D Já nikdy nemůžu jít do knihkupectví s tím, že bych nevěděla co chci. Nechala bych tam celou peněženku. :D

      Vymazat
  2. Super rubrika, ale já bych týden řešila kam co zařadit :D Erebos a Hunger games mě taky bavily. Podivné sestry vypadají děsně už napohled :D A Zakázaná přitažlivost je zkrátka Katka, je to trošku červená knihovna, ale děsně vtipná :)

    OdpovědětVymazat

Velice děkuji za každý komentář. Vždyť sami víte, že potěší. :)