13. 8. 2014

Chocolate book TAG

Ani já jsem se čokoládovému TAGu nevyhnula. A věřte mi, že během psaní jsem snědla spoustu čokolády. Chvíli jsem přemýšlela, jestli ho vůbec psát, ale pak sem si řekla, že to nakonec zkusím. Čokoládového TAGu není totiž nikdy dost!






1. TMAVÁ ČOKOLÁDA: KNIHA S TEMNÝM TÉMATEM
Po chvilce přemýšlení jsem sáhla po knížce Zjizvená tvář, na kterou jsem bohužel neudělala recenzi, ale moc se mi líbila. Vrah, kterého není lehké chytit a jeho řekněme poznávacím znamením je jizva na tváři mrtvého. Byla to jedna z prvních detektivo-vyvražďovaček co jsem četla a nasadila laťku velmi vysoko.



2. BÍLÁ ČOKOLÁDA: OBLÍBENÁ KNIHA (MILÁ, POZITIVNÍ, HUMORNÁ..)
Milá knížka? Jednoznačně volím první díl Letopisů Narnie. Jako malá jsem jí měla moc ráda a teď, když jsem se k ní vrátila po nějakých pěti šesti letech, pořád je tou milou knížkou, která mi vždy vykouzlí úsměv na tváři.



3. MLÉČNÁ ČOKOLÁDA: KNIHA, OD KTERÉ JSTE SE NEDOKÁZALI ODTRHNOUT
To je knížka, kterou už (snad!) dnes dočtu. Ready player one. To je něco neskutečného! Knížky, které mají více než 500 stránek jsem četla vždy tak čtyři dny. Díky této knížce jsem sama sebe překonala. Dva dny mi trvalo tuto knížku přečíst.



4. ČOKOLÁDA S KARAMELOVOU NÁPLNÍ: KNIHA TAK SLADKÁ, ŽE JSTE Z NÍ BYLI ÚPLNĚ ULEPENÍ
Nedokážu určit jenom jednu a proto zvolím všechny knížky od české spisovatelky Lenky Lanczové. Klasické romanťárny ze kterých si můžete vzít maximálně to ulepení.



5. KIT KAT BEZ OPLATKY: KNIHA, KTERÁ VÁS V POSLEDNÍ DOBĚ PŘEKVAPILA
Co mě překvapilo? Za poslední dobu to byla knížka Hra o trůny. Nečekala jsem, že se mi to bude tak líbit, protože... Upřímně, odrazovala mě ta mánie kolem toho a říkala jsem si, že si tedy koupím jen polovinu prvního dílu. A potom? Neuvěřitelné.



6. SNICKERS: KNIHA, ZE KTERÉ JSTE ŠÍLELI.
Šíleli v dobrém, nebo špatném? Protože já šílím jen v dobrém. A šílela jsem z druhého dílu Hunger games. Jak z filmu, tak z knížky.



7. HORKÁ ČOKOLÁDA SE ŠLEHAČKOU A MARSHMALOW: KNIHA, KTEROU BYSTE SI VYBRALI NA POKLIDNÉ ČTENÍ
Pravděpodobně bych sáhla po knížkách Hrej Tajně nebo Hrej Hráčem. Jsou to takové milé a poklidné knížky na čtení s čajem v jedné ruce a marshmalow v druhé ruce.



8. BONBONIÉRA: SÉRIE, O KTERÉ SI MYSLÍTE, ŽE JE V NÍ NĚCO PRO KAŽDÉHO
Neřeknu Harryho Pottera. A neřeknu! Řeknu mnou milovaného Pána prstenů a Hunger games. Dobrodržuství, nebezpečí, láska, zrada, ztráta.. Všechno v těchto sériích máte a je to to, po čem čtenáři touží.




Nominované blogy:
http://molovna.blogspot.sk/
http://kejbie.blogspot.cz/
http://www.prasekost.blogspot.cz/
http://mojenejnejknihy.blogspot.cz/




7 komentářů:

  1. Skvělý článek :) a děkuju moc za nominaci :).

    OdpovědětVymazat
  2. S Lenkou Lanczovou souhlasím, její romány jsem četla sice už docela dávno, ale pamatuji si, že to byly pořádné romanťárny :) A druhý díl Hunger games byl nejlepší z celé trilogie! Také jsem byla nadšená, ten konec, no vau!! I filmová verze byla super a to se mi zfilmovaná verze prvního dílu moc nelíbila :) Páni, jak to, že jsem si Tvého blogu nevšimla už dříve??? :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ten Tag je už úplně všude. Odpovědi se ti povedli, jen Lev, čarodějnice a skříň není úplně první díl ne? To je ten Čarodějův synovec. Ale je to milá knížka, i když teď už mi přijde hrozně dětská. Ready player one si chci přečíst, protože to naprosto všichni chválí! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkný výběr. :)
    Jak tak přemýšlím, uvědomuji si, že bych asi nedokázala vybrat ty správné knížky... :/ Obdivuji tě! :D

    http://my-little-boring-me.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. já tento tag třeba vidím poprvé, ale to bude tím, že se tolik nepohybuji v knižním světě :D Nicméně je dost povedený a souhlasím s Kristýnkou, asi bych taky nebyla úplně schopná nějaké knížky doplnit :) franckovaveronika.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Až na Hunger Games jsem žádnou knížku nečetla a u mnoha zmíněných bych to ráda napravila :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ty sis s tím Tagem suprově poradila, vážně každá "rubrika" se ke knize hodí, ale já? Moc díky za nominaci, ale bože, to bude přemýšlení než si to všechno uspořádám v hlavě abych to vyplodila! :D Ale opakuji, děkuji za nominaci! :)
    A k tomu HG> Já šílela nejvíce ze 3, z toho Peety :D

    OdpovědětVymazat

Velice děkuji za každý komentář. Vždyť sami víte, že potěší. :)