15. 8. 2014

Jak jsem byla na Třech bratrech





"Tři bratry čeká cesta dlouhá,
od nevěst dělí je vteřina pouhá.
Jan, jenž stále zapomíná,
v srdci svou lásku k Růžence ukrývá.
Ptáte se, co Josef dělá?
Nepřemýšlí a stále hledá.
Narazil však na Marušku,
která jeho splašenost tlumí.
No, i když jen trošku.
A mladičký Matějíček,
je to snílek, mysliveček.
Jeho dívkou je ta kráska,
co červenou má hučku
a v hlubokém lese ukrytou babičku."




A tak jsem se konečně dočkala očekávané premiéry k pohádce Tři bratři. Měla jsem z toho trochu strach, protože režisérem byl  pan Svěrák a jak víme, Svěrákovi pohádky jsou .. střežtěné. Mé obavy z naplněného letního kina se také naplnily. V životě se v píseckém letním kině nestalo, aby bylo plné.
Jak už má básnička jistě vypovídá, příběh je o třech bratrech, z nichž každý má jednu špatnou vlastnost. Jeden(T. Klus) pořád něco zapomíná, druhý(V. Dyk) je roztržitý a třetí, nejmladší (Piškula) benjamínek je snílek. Otec (J. Kaiser) se pošle do světa a oni si musí najít nevěstu a "zbavit" se svých špatných vlastností.
Víte co na tom všem bylo nejúžasnější? Dětem se to líbilo. Poznali jste to na jejich tvářích, protože se celou dobu smáli, báli se spolu s hlavními hrdiny, snažili se zpívat nové a prozatím neznámé písničky. A nikdy, opakuji nikdy se nestalo, že by se v kině na konci filmu tleskalo. Tato pohádka v našem kině sklidila úspěch a já jsem ráda, že jsem jí mohla vidět.

Také se mi nestalo, že bych jela z kina a "z fleku" vymyslela básničku. Není nic moc, ale je to jedna z prvních, které jsem napsala. Časem se to jistě zlepší.
Samozřejmě, většina čtenářů tohoto článku si řekne, že jsem jela jen kvůli Klusovi nebo Dykovi. A ano, přiznávám. Kdyby tam nehrál Tomáš Klus, asi bych o té pohádce tolik nevěděla. Avšak fanynky Tomáše možná trochu zklamu. Je tam jen chvíli a pak opět až na konci.

Také bych měla krátký vzkaz pro všechny maminky s dětmi. Vezměte své děti do kina dříve, než vám vyrostou. Bude se jim to zaručeně líbit.


Jakmile začnete brát tuto pohádku s rezervou, zamilujete si jí.

Mé hodnocení:
4,5/5

5 komentářů:

  1. Já se na ni rozhodně chystám, ano, samozřejmě mě též nalákala vidina Tomáše, vůbec nevadí, těším se. Sice nemám děti, které bych mohla vzít, ale budu si sama dítětem :D

    OdpovědětVymazat
  2. Já je také nemám a měla jsem z toho radost jako ty děti kolem mne. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Pohádku jsem už zaregistrovala, ale nevím, jestli na ni půjdu. Asi si ji až potom stáhnu, protože mě nějak extra neláká. Ale písnička k fimu, kterou pořád dávají v rádiu a na Očku je boží! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jo, s tím souhlasím. :) Ona je asi jedna z nejlepších. Mně už se ty ostatní potom moc nelíbili...

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám pohádky od Svěráka strašně ráda, on je vždycky pojme velmi vtipně, a prostě celkově :D ale do kina se na ní teda nechystám, to si radši počkám až bude zase určitě na vánoce v televizi :D :))

    OdpovědětVymazat

Velice děkuji za každý komentář. Vždyť sami víte, že potěší. :)