9. 8. 2014

Jak Kostičasová mánie zasáhla mne

Název: Kostičas
Originální název: The Bone Season
Autor: Samantha Shannon
Rok vydání: 2013
Nakladatelství: Host










ANTONACE:
Příběh začíná v roce 2059. Devatenáctiletá Paige Mahoneyová pracuje v londýnském kriminálním podsvětí, kde působí jako jakási ,,spojka“ či ,,posel“- je krajinochodec, zvláštní typ jasnovidce, a díky svým schopnostem se dokáže vnořit do mysli druhých lidí. Žije v represivním režimu Scion, kde páchá velezradu už jen tím, že dýchá. Jednoho dne se její život navždy změní. Je přepadena, unesena a převezena do někdejšího Oxfordu, města, které před dvěma sty lety zmizelo z map. Tam je Paige vydána na milost a nemilost Strážci, nejkrásnější, ale zároveň nejděsivější bytosti, jakou kdy potkala...


Jste jedni z posledních, kteří Kostičas ještě nečetli a pořád nevíte, jestli si knížku koupit a zamilovat si ji? Nemohu za vás učinit koupi, nebo snad knížku číst. Mohu vám ovšem poradit díky své recenzi.


Myslím, že toto je jedna z dalších báječných knih, které nakladatelství Host vydalo. Musím říci, že je naprosto jedinečná a já jsem se z žádnou takovou doposud nesetkala. Mám takový pocit, že knížka vás chytne hned na začátku a z příběhu vyplivne až na posledních stránkách.

Tento jedinečný příběh vás zavede do Londýna v budoucnosti. Do života, jaký nám, lidem přítomnosti není znám, vlastně je pro nás i nepředstavitelný. Paige pracuje v kyslíkovém baru. To si alespoň myslí její otec a ona zatím cestuje v éteru. Vše se změní v okamžiku, kdy chce odjet vlakem za svým otcem.
Paige jsem si zamilovala ve chvíli, kdy jsem zjistila, že pochází z Irska. Kromě jejích „magických“ schopností mne zaujala i její povaha.. Je odvážná, nebojácná, svérázná, jde si za svým..
Nikoho asi nepřekvapí, když řeknu, že mou další velmi oblíbenou postavou byl samotný Strážce. On byl.. On byl prostě on a muže jako on bych si přála jednou potkat a poznat.


Báječný příběh, jenž má plno dokonalých myšlenek a popisů, vypravování a vstupů do minulosti. Vlastně ani nemáte čas nudit se. A to od začátku až do konce. V knize je spousta pojmů, které nemusíte hned na začátku chápat, ale uklidním vás. Vzadu je slovníček pojmů, které vám s tím pomohou. Je to jedna ze sedmi dílů a jsem moc zvědavá na pokračování. Protože jestli to bude tak skvělé, jako tento první díl … Tak si troufám říci, že to bude stejně báječné a slavné jako je Harry Potter, nebo Pán prstenů.




5 komentářů:

  1. Ano, tato knížka je naprosto ohromující! Přečetla jsem to "v jednom kuse" za dva dny, čehož jsem celkem litovala. Rozhodně se nemohu dočkat, až autorka vydá v lednu 2015 pokračovaní, které, doufám, naši překladatelé rychle přeloží! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Recenze se Ti vážně povedla a na knížku jsi mě pořádně navnadila :) Kostičas mě hodně láká a asi si ho vážně pořídím.

    OdpovědětVymazat
  3. Kostičas je fantastická kniha! :) Četla jsem ji na začátku července a vážně jsem se nestačila divit jaký příběh to Samantha napsala. :)
    Nevím, jestli to bude tak slavné jako třeba Harry Potter, každopádně v to alespoň doufám, poněvadž si to zaslouží. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Máš úžasný blog :3 a touto knihou si ma tak dostala, že akonáhle ju v kníhkupectve uvidím bude moja :3

    OdpovědětVymazat

Velice děkuji za každý komentář. Vždyť sami víte, že potěší. :)