21. 9. 2014

Mladí romantici




Název: Mladí romantici
Originální název: Young romantics
Autor: Daisy Hayová
Počet stránek: 332
Nakladatelství: Metafora




"Zapomenete, že už dávno zemřeli. Jejich okouzlující příběhy vás strhnou a okouzlí- a oni před vámi ožijí."






Máte rádi příběhy o spisovatelích, nebo chcete mít více informací do hodin literatury? Pak je tato kniha právě pro vás. Nejedná se o „obyčejný“ autobiografický příběh, kterých jsou plné poličky v knihovnách a knihkupectvích. Jde o příběhy, jenž vás chytí a nepustí. Z učebnic literatury víme o jejich dílech, občas se dozvíme i o jejich skandálech a nepovedených dílech. Tato kniha vám barvitě ukáže a popíše jejich životy a životní příběhy.

Hlavními hrdiny jsou tři angličtí básníci 19. století - Byron, Shelley a Keats. Kniha nás seznamuje s jejich životy, radostmi a strastmi. 

Knížka se čte skoro sama, na vás je akorát obracet stránky. Za co já dávám veliké plus je autorčin styl psaní. Ten se mi opravdu líbil. Na začátku jsem si nebyla ani trochu jistá tím, jestli se knížkou doopravdy prokoušu a položím jí do knihovničky s tím, že se mi líbila. A ona mne neuvěřitelně překvapila. Byla báječná. Kniha podle mého není pro ty, kteří na hodinách literatury vyloženě trpí. Nebo se pletu a z nečtivců se rázem stanou čtivci a milovníci literatury.


Chtěla bych poděkovat nakladatelství Metafora, které mi poskytlo knihu jako recenzní výtisk. Díky ní jsem dostala krásnou jedničku z literatury. Rozhodně se hodí i k přípravám na maturitu. Je to jedna ze zábavnějších forem učení. Pokud se nedokážete, nebo nechcete pořád učit z poznámek narychlo psaných ve škole, s příběhem Daisy Hayové se učení stává brnkačkou. 

4 komentáře:

  1. Určitě to bude super. Nakladatelství Metafora v téhle edici vydalo už víc knih a všechny jsou dle mého super. Tuhle jsem sice ještě nepřečetla, ale taky nevypadá zle :) Super recenze

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji moc, ty vždy hrozně potěšíš. :))) Knížka mi přišla báječná a rozhodně si napíšu o další, protože byla.. prostě báječná. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Hezky napsáno! Já teď četla první z této edice Paní Hemingwayová a teda perfektní, tohle zní také skvěle! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji Basterko! Na paní Hemingwayovou se chci vrhnout co nejdříve ! :)

    OdpovědětVymazat

Velice děkuji za každý komentář. Vždyť sami víte, že potěší. :)