14. 9. 2014

Objeveno a přešlápnuto v srpnu

A další knižní objevy a přešlapy. V pořadí již druhé. Jupii jééé !  K čemu jsem se v srpnu dostala a co mne zklamalo natolik, že jsem to zařadila do přešlapů? A co podskupina objevo-šlap? Dostalo se tam něco? Už dost bylo otázek, pojďme se na to vyrhnout..




objevech tentokrát máme sedm knih. To je docela dobré, ne?

První knížkou je „Nemám žádné jméno“.  Mám ráda knihy podle skutečné události a tohle je jedna z dalších, kterou jsem doma musela mít a okamžitě si ji zamilovala. Více je v recenzi na knihu.


Kostičas snad nikoho nepřekvapí. Je to objev všech objevů na celém širém knižním světě.  Tahle kniha je něco neskutečného a naprosto originálního. Už se těším na pokračovaní.



Bodem číslo tři je Ready player one. Doporučuji ji všude, kde mohu. Upřímně doufám a toužím po natočení nějakého filmu. Nebude nějaký film? Řekněte prosím, že ano!


Hunger games- Síla vzdoru se mi jeví jako báječné zakončení série tak báječné, jako je právě Hunger games. Konec se spoustě lidem nelíbí, ale já jsem z něj nadšená. Tento konec jsem opravdu nečekala a přiznávám, že jsem byla trochu naštvaná z Katnissiny volby. Proč! Proč! Proč! Takhle to dopadnout nemělo..



Co říci ke Zlodějce knih? Nejdříve jsem viděla film a po delší odmlce jsem konečně přečetla knihu. Neznám nikoho, kdo by knihu nečetl a neměl rád. Příběh je krásný a když končila, brečela jsem. Stejně jako u filmu. Doporučuji. Jeden z velkých objevů.




Dopis z lásky naší matičce Zemi. Je to velmi zvláštní kniha a je.. vlastně ani nevím jak nebo co o ní psát.  Jsem jedna z těch, co se snaží zlepšit svět a myslím si, že každý z těchto lidí by si měl přečíst tuto knihu.



Posledním  velikým převelikým objevem je Divergence. A Čtyřka! Má milovaná Čtyřka! Knížku jsem přelouskala za dva dny a film zkoukla hned ten den. Mám zoufalou potřebu okamžitě přečíst další dva díly a vědět, jako to s Tris a Čtyřkou dopadne, jak to dopadne se všemi a co bude dál. Nikdo mi to ale prosím nepište! Nenávidím spoilery a v tuto chvíli bych kvůli nim asi vraždila!







A pomaloučku polehoučku se dostáváme k letním přešlapům. Přešlap je jenom jeden a mám dojem, že mě za něj ukamenujete. A prosím. Ale já jsem s tou knihou nebyla moc spokojená, přišla mi utahaná a vlastně se tam skoro nic nestalo. Přesto ji má spousta lidí ráda. A já nechápu proč. Poprosím vás o jednu věc. Pokud se vám knížka líbila, napište mi do komentářů proč se vám knížka líbí. A pokud se vám nelíbila stejně jako mně, napište mi proč se vám nelíbila. Jedná se o knížku Deklarace smrti.







Doufala jsem, že onen slavný Objevo-šlap neobjeví. A zase tu jeden máme. Jde o pokračování Hrej hráčem. Hrej tajně je milá knížka. Není tak báječná jako první díl, ale i tato má své kouzlo. Jaký je váš názor na tuto knížku?




Jaké jsou vaše objevy a přešlapy za měsíc srpen? 

4 komentáře:

  1. Já jsem Deklaraci smrti četla před několika lety pod názvem Přebyteční a myslím, že se mi líbila, protože jsem byla mladší a neměla jsem načteno tolik dobrých knih, takže tehdy jsem byla vážně nadšená. :) Nevím, jestli by se mi líbila i teď, možná jo, každopádně re-reading zatím vzhledem k času neplánuji. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Chtěla jsem vyjmenovat, s čím vším s Tebou souhlasím, ale když jsem dočetla až do konce, tak jsem si uvědomila, že souhlasím skoro se vším :D Máš podobný vkus na knihy! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem ráda, že se našel někdo takový. Já jsem se totiž hrozně bála, že mne za tento výběr všichni ukamenují. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Z výše uvedených knih jsem nečetla ani jednu, ale nejvíc mě zaujal Kostičas a Divergence, což je trochu mimo "můj žánr", i tak si je chci přečíst a udělat si na ně vlastní názor :)

    OdpovědětVymazat

Velice děkuji za každý komentář. Vždyť sami víte, že potěší. :)