14. 9. 2014

Tweet plný lásky

Název: Tweety s city
Autor: Elizabeth Rudnicková
Originální název: Tweetheart
Rok vydání: 2010





ANTONACE:
Claire nemůže uvěřit, že si ji na Twitteru našel její vysněný kluk. Myslela si, že si jí nikdy ani nevšimne, ale jak se zdá, rozumí jí lip než kdokoliv jiný. Twittersmír je ale záhadné místo, kde se občas přátelé chovají jinak než v reálném světě. A aby toho nebylo málo, Claire si uvědomí, že je zamilovaná do úplně posledního kluka, který kdy připadal v úvahu…



Kniha plná tweetů, příspěvků na blozích a emailů? Co od takové knihy vlastně čekat? A může to vůbec být dobrý příběh?

Hlavní hrdinkou je beznadějně zamilovaná romantička Claire, která je zamilovaná do školního idola JD Whitcomba. Ten jí ve škole nevěnuje téměř žádný pohled, a přesto si s ní začne psát na Twitteru. Copak může mít takovou kliku? Že by se o ní začínal zajímat její idol? Je to vůbec možné?
Upřímně říkám, že jsem v knize ani v nejmenším nevěřila. Kniha nepsaná klasickou formou mě ani trochu nelákala. Přesto jsem po ní v knihovně sáhla. Kniha má jednu obrovskou výhodu. Čte se neuvěřitelně rychle. Přelouskáte ji za jeden den jako nic. Avšak nečekejte nic velkolepého. Příběh je klasickou romantikou z americké univerzity. Nečeká vás žádná světoborná zápletka ani velkolepý romantický konec.
Claire vám poleze chvílemi na nervy, její kamarád Will vás bude štvát tím, že nedokáže projevit své city a Willův kámoš Bennett vás svými příspěvky bude prostě bavit.



Když nebudete čekat nic velkolepého u čeho byste chtěli „ochat“ a „achat“, kniha na vás bude působit příjemným dojmem a občas se i zasmějete. Sama za sebe říkám, že už se ke knížce dlouhou dobu nevrátím. Nebyla jsem nadšená, ani jsem nejásala radostí. 




Hodnocení:
2/5

4 komentáře:

  1. Já bych si tuhle knížku přece jen ráda přečetla, twitter mám ráda, tak to může být zajímavé zpestření :)

    OdpovědětVymazat
  2. Každopádně je to velmi originální, to se musí nechat. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Knihu si chci sehnat a je mi jasné, že to nebude nic originálního. Ale přece jen ta forma psaní je jiná. A někdy si člověk potřebuje oddychnout a právě pro si myslím je tahle kniha vhodná. Krásně napsaná recenze. :)

    OdpovědětVymazat
  4. V prvé řadě děkuji za pochvalu. :) Ve druhé.. Knížka je opravdu taková oddechová. :)

    OdpovědětVymazat

Velice děkuji za každý komentář. Vždyť sami víte, že potěší. :)