27. 10. 2014

Kořist

Příběhy o upírech jsem měla ráda už od malička. Ale nemyslete si, že jsem fanynkou namydlených seriálových a filmových upírů (viz. Edward Cullen, nebo bratři Salvatoři). Mám ráda "klasická" vraždící monstra. A to mi přesně tato kniha přinesla.


Pojďme si hned na začátek připomenout, co se stalo v prvním díle. Seznamujeme se s Genem, který je tak trochu jiný. Je totiž glupan- nebo-li člověk. A kolem něj žije hromada upírů lačnících po glupaním mase a především, po glupaní krvi. Hlavním tématem celého prvního dílu je hon na glupany, kteří žijí pod skleněnou Kupolí. Pokud jste se domnívali, že první díl je napínavý, připravte se na druhý. A to pořádně!

Druhý díl s názvem Kořist je napínavý od první až do úplně poslední stránky. Každý z nás určitě zná ten pocit týkající se sérií. První díl je absolutní bomba a další už jsou jenom horší a horší. Avšak autorovi této knihy se podařilo téměř nemožné. A o čem, že tedy druhý díl ve skutečnosti je?

Gen spolu s Epapem, Jacobem, Benem a Sisy utekli před upíry. Vědec jim vyprávěl o zemi plné mléka a medu a hlavně o lodi, která a ně čeká na vzdálené řece. Ta by je tam podle všeho měla bez problémů dopravit. Je to jejich jediná záchrana před hladovými upíry. Po řece se dostanou až do lidské komunity, která se Genovi  a Sisy ani za mák nezamlouvá. Další podivnou věcí je zpráva o Vědcovi. Je tohle doopravdy ta země plná mléka a medu? Co je se všemi dívkami ve vesnici? A co Záře, kterou Gen musel nechat v Ústavu pro studium glupanů? Uvidí jí ještě někdy?

Jak už jsem psala na začátku, ani v nejmenším jsem nečekala, že by druhý díl mohl být až tak dobrý. Kniha je napínavá tak, že si nervozitou a strachem o hlavní hrdiny budete okusovat nehty. Samozřejmě nechybí nějaká ta romantika, která je sice odsunuta na "druhou kolej", ale příběhu dodává jakýsi šmrnc.

Jsem až nepředstavitelně zvědavá na závěrečný díl této trilogie, protože pokud bude ještě lepší než tento díl, pravděpodobně si budu rvát hlasy a knihu nepustím z ruky. Přiznávám se, v prvním díle jsem Gena neměla moc ráda. Byl mi svým způsobem nesympatický a jen tak tak jsem ho dokázala vystát. V Kořisti mi přišel rozumnější, milejší, chvílemi i jako chlap, kterého by si přála každá dívka.


Tímto bych chtěla poděkovat nakladatelství FRAGMENT, které mi knihu poskytlo jako recenzní výtisk.

6 komentářů:

  1. Tak to už se na ní také těším, čeká tu ve frontě na čtení :)

    OdpovědětVymazat
  2. Basterko, je opravdu skvělá. Nečekala jsem to od ní a překvapila mě. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Lucko, dovolila jsem si Tě nominovat do jednoho zajímavého tagu u mě na blogu :) Budu moc ráda, pokud se také zúčastníš.

    OdpovědětVymazat
  4. Už jsem na tuhle sérii četla tolik recenzí, ale stále sama nevím, jestli bych do ní šla. K úpířím sériím jsem hrozně skeptická...

    OdpovědětVymazat
  5. Myslím, že by se ti to mohlo líbit. Je to dost originální a jedinečné.:)

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrá recenze :) Kořist bych si taky chtěla přečíst, ale ještě jsem nečetla ani Hon, který na mě čeká na poličce :)

    OdpovědětVymazat

Velice děkuji za každý komentář. Vždyť sami víte, že potěší. :)