9. 12. 2014

Mudrosloví trpaslíka Tyriona


Název: Mudrosloví urozeného pána Tyriona z Lannisterů
Autor: George R.R. Martin
Originální název: The Wit and Wisdom of Tyrion Lannister
Překlad: Richard Podaný
Ilustroval: Johny Clark
Rok vydání: 2013
Nakladatelství: Argo



Anotace:
Mudrosloví urozeného pána Tyriona z Lannisterů jsou dokonalým dárkem pro všechny, kteří podlehli mánii seriálu HBO Hra o trůny. Pochopitelně stejně dobrým dárkem bude i pro fanoušky celé ságy Píseň ledu a ohně, ze které seriál čerpá. Kniha obsahuje přesně to, co slibuje její název- moudra trpaslíka Tyriona Lannisterů, nejmladšího znetvořeného syna lorda Tywina Lannistera z Casterlyovy skály. Co mu příroda odepřela na vzhledu, vynahradila mu na inteligenci, díky čemuž se z něj stal jeden z nejpopulárnějších hráčů o trůny.





Před pár týdny jsem začala koukat na Hru o trůny a okamžitě jsem se zamilovala. Pak jsem zahlédla knihu v Neoluxoru na Václavském náměstí a  rozhodla  se pro okamžitou koupi. Trpaslík Tyrion je mou nejoblíbenější postavou. Zbožňuji jeho moudra, směji se u nich a zapisuji si je při sledování seriálu.

Jedná se o 159 stránkovou knížečku plnou mouder, ilustrací a všeho báječného co Tyrion kdy vypustil z úst. Nejvíce mě mrzelo snad jen to, že jsem ji stihla přečíst za hodinovou cestu vlakem z Prahy. Kdyby pokračovala nebo byla tlustší, vůbec bych se nezlobila.


Pokud vám ovšem jeho maličkost leze na nervy a v seriálu ho nemůžete ani vystát, rozhodně se do ní nepouštějte. 

Nevíte co koupit fanouškovi Her o trůny a nelíbí se vám ta kýčovitá trička, která nedokážu vystát? Pak je tato knížečka správnou volbou. 


Ke krátké knížečce, krátká recenze. Četli jste knížku? A líbila se vám? 

A když už jsme díky této knížce zabrouzdali k Hrám o trůny. Líbí se vám ten seriál? Jaká je vaše nejoblíbenější postava? Mou nejoblíbenější postavou je pravděpodobně Daenerys, matka draků. A Jon Snow. 

4 komentáře:

  1. Četla jsem. Trochu mě to zklamalo, snad jsem čekala víc, než pouhé citáty, protože ty znám moc dobře. Ne že by to byla špatná kniha, ale... Když Píseň ledu a ohně, tak něco jiného. :) Doporučuji celou ságu, je boží, a nedávno ještě vyšly povídky, Rytíř Sedmi království, a ty jsou úžasné taky. (Aneb jak to dopadá, když má někdo slabost pro George R.R. Martina...)

    OdpovědětVymazat
  2. Já hru o trůny sice nečetla ale ta knížečka se mi hrozně líbí a už jsem po ni několikrát pokukovala.. Tak to abych si ji sehnala spolu s celou sérii :)

    OdpovědětVymazat
  3. Zatím jsem nečetla, ale plánuji si knihu v budoucnu pořídit :)

    OdpovědětVymazat
  4. Prvně si chci přečíst Píseň ledu a ohně, kterou si pořídím k Vánocům, a pak se možná kouknu po tom, co dalšího vyšlo.. Oblíbené postavy máme stejné, Daenerys je u mě číslo 1, samozřejmě a taky mam ráda Gendryho.
    www.fantasy-maniak.blog.cz

    OdpovědětVymazat

Velice děkuji za každý komentář. Vždyť sami víte, že potěší. :)