22. 7. 2015

Polibek pro Annu



Název: Polibek pro Annu
Autor: Stephanie Perkinsová
Originální název: Anna and the French Kiss
Počet stran: 334
Rok vydání: 2010
Nakladatelství: CooBoo



Čím jenom začít..
Náš příběh se odehrává v Paříži, v tom nejzamilovanějším městě na světě. Hlavní hrdinkou je Anna, jenž je svými rodiči nucena studovat  na škole, ve které být nechce, kde nikoho nezná, a hlavně. Ve škole, kde se z větší části mluví francouzsky (v Paříži. Jak nečekané). A ona francouzštinu neovládá. Možná jen "Bonjour" a "Merci".

Jak to tak v romantických knížkách  (a super-romantických městech) bývá, pozná kluka, který ji neuvěřitelně poplete hlavu. Zároveň je jejím nejlepším kamarádem a miláčkem všech dívek (i chlapců?) na škole. Tolik dokonalosti v jedné osobě.

Aby toho nebylo málo, jeho přítelkyně Ellié je naprosto dokonalé stvoření. A chodí s ním už velmi dlouhou dobu. Říkáte si, jak tohle všechno může dopadnout?  Zlomí Étienne St. Clair Anne srdce? Nebo se s ní dá dohromady? A nebo budou pořád nejlepší přátelé?


Nikdy bych nevěřila tomu, že by se mi mohla líbit knížka z prostředí země, kterou bytostně nenávidím (neptejte se mě proč. Prostě tomu tak je).

Jedná se o klasický romantický příběh pro náctileté slečny, který vás buď zaujme a vy si ji přečtete jedním dechem, nebo... Nebo ji vrátíte do knihovny a bude se na ní pouze prášit. Nevím jak se to stalo, protože já už jsem romanťárnu v ruce dlouhou dobu neměla, ale líbila se mi.

Hlavní hrdinka Anna mi byla velmi sympatická. Záviděla jsem jí to, že měla možnost studovat v zahraničí (jí se to samozřejmě vůbec nezamlouvalo). A Étienne St.Clair? Klasický kladný hrdina, kterého budete buď milovat, nebo vás bude nudit. Klasika. Sama za sebe mohu říci, že jsem se do něj po třiceti stránkách zamilovala. Kam se hrabe Christian Grey ...


Co říci závěrem? Polibek pro Annu není žádné světoborné ani převratné dílo. Pokud od toho budete očekávat moc, zklame vás. Já jsem od toho příběhu neočekávala víceméně nic, protože jsem o této knížce nikdy neslyšela.
Myslím si, že je to takové (především pro dívky) příjemné letní čtení.

Protože ke každému létu patří nějaký ten romantický příběh, no ne?



Mé hodnocení:
70%

3 komentáře:

  1. Teď by se mi kniha opravdu hodila. K tomu vedru a bazénu je to určitě dokonalá volba a co na tom, že je to další v řadě klišé romantických příběhů. I takové si člověk rád přečte. jinak hezká recenze, jen nechápu, jak můžeš nesnášet Franici! :)

    OdpovědětVymazat
  2. tuto knihu jsem dlouho už nikde nemohla sehnat, protože je všude vyprodaná, ale naštěstí v kamenném knihkupectví jednu ještě měli :-) Na knihu se chystám a jsem zvědavá, zda to bude tak moc dobré, jak všichni říkají :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Francii moc nemusím a romantické knihy taky ne. Na léto to ale může být příjemné odreagování. :)

    OdpovědětVymazat

Velice děkuji za každý komentář. Vždyť sami víte, že potěší. :)