27. 9. 2014

William a Kate: Královský příběh lásky



Název: William a Kate Příběh královské lásky
Autor: James Clench
Originální název: William and Kate : A royal love story
Rok vydání: 2010
Nakladatelství: Mladá fronta
Počet stránek: 207


ANOTACE:
Pohádkový příběh lásky britského prince Williama a Kate Middletonové vrcholí v roce 2011 dlouho očekávanou královskou svatbou. Kniha podrobně líčí jejich společnou cestu od seznámení až po zasnoubení.






Kdo by neznal prince Williama, následníka trůnu a jeho nádhernou partnerku, a nyní už i manželku, vévodkyni Kate. A kdo zná alespoň trochu mě tak ví, že tento královský pár mi přirostl k srdci. Není to tím, že by se mi zamlouval princ William, nebo jsem snad Kate záviděla její štěstí. Asi jsem se měla narodit v krásném Londýnském domečku a každoročně se přidávat k oslavám na počest malého prince George. Milovat a stát za královnou Alžbětou a jejími rozhodnutími.  Ale pojďme zpátky ke knize.

Kniha začíná popisem odlišných světů těchto dvou lidí. A jeden by řekl, že není žádná ale naprosto žádná šance, aby se ti dva dali někdy dohromady. Popisuje jejich seznámení, přátelství, vztah a rozchod. A ke konci i dlouho očekávaná žádost o ruku. Příběh je doplněný spoustou nádherných fotografií, kterým chybějí popisky, což je v mnoha případech škoda. Já osobně si nedokážu představit, že bych měla zbytek života strávit s někým, kdo je celý život pod palbou fotoaparátů a neskutečně dotěrných paparazziů, jež nemaní ani trošku sebeúcty a jsou vlezlí, až to není hezké. 

Hned na začátku je zmíněno o Williamově matce, princezně Dianě a její tragické smrti. Další část první kapitoly patří Katině dětství. Můj názor je ten, že Kate je mimořádná dívka a snad i dobrá budoucí britská královna. Co myslíte?

Příběh královské lásky je krásná kniha pro někoho, kdo se chce dozvědět spoustu informací o jejich společných počátcích, radostných událostech ale i zklamáních. Pro mne, jakožto pro dívku, která už toho má o nich načteno spoustu, toho moc nepřinese. Nebyla jsem zklamaná, protože o nich čtu ráda cokoliv a kdykoliv, ale nic nového mi to nepřineslo.


Každopádně je to jedna z knih faktu, kterou mohu jen doporučit. Milovníci britského páru, honem do knihovny nebo knihkupectví! 


4 komentáře:

  1. Ahoj, nominovala jsem tě v rámci Liebster Blog Award. Když se ti bude chtít, budu ráda, když odpovíš :) http://fototerarium.blogspot.cz/2014/09/tag-liebster-blog-awards.html

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám tenhle pár tak ráda :) Kate je podle mě úžasná, moc ji obdivuji.

    OdpovědětVymazat
  3. Souhlasím. :) Podle mého je báječná ! :)

    Ohledně toho tagu. Určitě se na něj podívám, ale mám pocit, že jsem ho už dělala. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já tento pár zbožňuju a moc jim fandím už spoustu let. Tuto knihu mám doma ale přiznám se, že je to jedinná česká, kterou jsem ještě nečetla. Ostuda vím, ale další dvě knihy, které u nás vyšly mám přečtené :-)
    Když mi kamarádka z Anglie přivezla hrneček s jejich podobiznou, málem jsem upadla radostí :-D až pojedu do Anglie, tak se rozhodně nevyhnu obchodu se suvenýry a kdybych je někde jen okem zahlédla (což není pravděpodobné), tak by to se mnou majzlo :D

    OdpovědětVymazat

Velice děkuji za každý komentář. Vždyť sami víte, že potěší. :)