26. 10. 2014

Dračí oči: Černý jezdec


Název: Dračí oči: Černý jezdec
Autor: Kristýna Hlaváčková
Rok vydání: 2014
Počet stran: 392
Nakladatelství: Fragment




ANOTACE:
Po osmi letech se Elena vrací zpátky domů, kde ji komplikuje život matka, učitel etikety a všichni okolo, kteří očekávají, že jako žena bude sedět a nečinně přihlížet katastrofě, ke které se schyluje. Zemi začínají napadat Černí draci a válka s krutým Nitramem se zdá být neodvratná. Elena nemešká a vydává se do bitvy, čímž naplňuje dávné proroctví. Dokáže však ovládnout svou moc natolik, aby ji nepohltila, a nestala se tak zkázou pro sebe i celý svůj lid?





Vzhledem k tomu, že jsem si opět napsala o druhý díl a první jaksi vynechala a nikdy nečetla, bylo pro mne ze začátku těžké orientovat se. Ale potom? Potom mě tahle youngadultovka jenom překvapovala.

Elena je o něco starší a myslím, že je na místě napsat i to, že je snad o něco rozumnější. Avšak pořád je odvážnou, drzou a krásnou dívkou, kterou čtenáři znají z předešlého dílu. Čeká ji velmi náročná a nebezpečná cesta plná překážek a pro nás i neotřelého humoru.

Hlavní hrdinka je jednou z mála postav, které mi po určitém počtu stránek nelezly na nervy (viz. Katniss Everdeenová). Byla zábavná, okouzlující, nebojácná a přesto pořád vyjímečná a jedinečná. Bylo jen velmi málo míst, kdy jsem chtěla knihu odložit. Když se nad tím tak zamýšlím, bylo to vlastně jenom jednou a to bylo při předposlední stránce, kdy jsem knihu nechtěla dočítat. A jaký je tedy můj názor?


Knížka je plná dobrodržuství, humoru, nechybí zde ani prvky youngadultovek, souboj dobra se zlem a nějaká ta nebezpečná magie. Na začátku čtení jsem se bála, že kniha bude utíkat pomalu a já se jí budu prokousávat hrozně dlouho. Ale to se, vážení a milí, nedělo. A mně nezbývá nic jiného, než vám tuto knihu doporučit.

Tímto bych chtěla poděkovat nakladatelství FRAGMENT za poskytnutí recenzího výtisku.


2 komentáře:

  1. Četla jsem první díl a osobně jsem z něj nebyla moc nadšená. Hlavní hrdinka mi přišla zkrátka děsná, no třeba to s druhým dílem bude lepší :)

    OdpovědětVymazat
  2. Možná tím, že jsi nečetla první díl ti kniha přišla dobrá, ale já četla ten první a celkem mě to znechutilo a druhý díl si pořizovat nebudu. Je dost možné, že je to lepší než první díl, ale i tak mě kniha neláká. Hezky napsaná recenze :)

    OdpovědětVymazat

Velice děkuji za každý komentář. Vždyť sami víte, že potěší. :)