3. 2. 2015

Měsíční chvástačka číslo jedna

První chvástačka roku 2015 je tady!
Je to sice o tři dny opožděné shrnutí za leden, ale je tady. A co mi leden přinesl? Svou měsíční chvástačku si trochu pozměním a vždy do ní přidám filmy (ať už staré či nové), které jsem viděla a zaujaly mne. Tak jdeme na to?








PŘEČTENÉ KNIHY:

1. The mortal instrument: City of bones
Co bych vám k ní řekla. Nejprve jsem viděla film a až pak četla knihu a překvapilo mne, kolik scén v tom filmu chybí. A kolikrát o podstatných! Každopádně do Jace jako postavy jsem se absolutně zamilovala. Přijde mi úplně jiná, než ostatní. Ale možná se mi to jen zdá. Co myslíte?



2. Hledání Aljašky
Tuto knížku jsem se rozhodla nesrovnávat (jako většina ostatních) s knihou "Hvězdy nám nepřály". A byla jsem mile překvapena.A upřímně říkám, že jsem nečekala to TO, co se zhruba uprostřed knihy stane.  Stejně jako u TMI, recenze se píše a do týdne bude na blogu.



3.Ten, kdo stojí v koutě
Jakmile jsem dokoukala film, musela jsem mít knihu. Dlouho jsem ji sháněla po různých knihkupectvích a nakonec skončila v mé čtečce a já ji přečetla za jediný večer. Zamilovala jsem se do ní a s láskou se k ní budu vracet.



4.S láskou, Rosie
Slova jako "Pane Bože!""Nádherné!""Okouzlující!" atd. si nechám až do recenze, pokud vám to nevadí. O této knize bych se ráda rozepsala více v recenzi, protože mé pocity jsou převážně kladné, ale ještě nejsem schopna se kloudně a rozumně vyjádřit.



5.Zavržený
Tato kniha prošla už asi miliontým re-readingem a myslím si, že je naprosto zbytečné psát nějakou recenzi. A pokud se prohrabete ve starších článcích, tak zjistíte, že Zavržený je pro mne naprostou srdcovkou.




NOVÉ KNIHY:

1.Rezistence, Aliance
Na druhý díl této trilogie máte recenzi ZDE a Aliance? Přečetla jsem polovinu a ... vrátila ji do knihovny. Když jsem minulý týden navštívila Prahu, koupila jsem si oba dva díly s tím, že když už mám Divergenci a Čtyřku, přece mi nebude chybět prostředek!


2. The perks of being i wallflower
Alias Ten, kdo stojí v koutě. Mám takový pocit, že v angličtině to nebude těžké. Knížka má naprosto nádhernou obálku a já už se moc těším na chvilky strávené právě po jejím boku.



3.Co s láskou
Další romanťárna od Sparkse do sbírky. Četl jste ji někdo? Co od ní mám očekávat?



4. Divoši, Tak padne náš svět
Aneb nákup v Levných knihách. Od Divochu neočekávám absolutně nic, tak snad překvapí. A Tak padne náš svět? Někde jsem četla, že je dobrá. Jinde zas, že je přímo odporná. Tak co myslíte?



A teď se přesouváme k nové části a to filmům:



1. Dokument Přátelství
Tento "Dokument" potěší hlavně fanynky a fanoušky Tomáše Kluse a jeho Cílové skupiny. Jedná se o "Dokument", jenž natočil Michal Budinský, ve kterém nás provází měsícem natáčení poslední desky s názvem Proměnamě (odkaz na trailer ZDE). Myslím si, že je to naprosto jedinečný kousek, který se jen tak nevidí.



2. Jmenuji se Oliver Tate (Submarine)
Nedokáži vám přesně říci, o čem ten film je, nebo jak na mne zapůsobil, protože je.. zvláštní. A to tak, že velmi. Proto vás i v tomto případě přesměruji na jiné stránky (CSFD). Sice ho nedokáži popsat, ale nic to nemění na tom, že je to jeden z nejlepších filmů, jaké jsem kdy viděla.



3. Once upon a time
Nikoho tím zřejmě nepřekvapím. Jako každá správná knižní blogerka jsem začala prvním dílem a v tu ránu jsem se do toho zažrala tak, že si teď každý den musím pustit alespoň jeden díl.




Tak. To bychom měli všechno. Jaký byl váš měsíc? A jaké bylo vysvědčení? Teď už snad zase bude čas číst. :)

7 komentářů:

  1. První díl Nástrojů smrti jsem četla již dávno a už taky dlouhou dobu se chystám na její pokračování. S láskou Rosie jsem přečetla a byla z ní nadšená. A co se týká knihy Co s láskou, mám doma To nejlepší z nás a vzhledem k tomu, že mám všechny Sparksovy knihy v oblibě očekávám, že se mi i tato bude líbit :-) Na Once upon a time také ujíždím :D

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné shrnutí! :) S láskou Rosie je až tak dobré?? :) Mě docela zaujal trailer k filmu (a hlavně tam hraje Finnick! ♥ ), ale když jsem viděla, jak je kniha obří, tak jsem si to rozmyslela. Moc se těším na Tvou recenzi! Hledání Aljašky mě zklamalo, ale Ten kdo stojí v koutě bych si také strašně ráda přečetla. Jen to není nikde k sehnání! Tak musím počkat na dotisk. Hezký článek.

    OdpovědětVymazat
  3. Zavržený je veru srdcovkou aj u mňa :3

    OdpovědětVymazat
  4. The Perks of Being a Wallflower je v angličtině velmi jednoduchá knížka, přečetla jsem ji za odpoledne (ostatně, stejně jako jeho českou verzi :)). Ale film se mi tolik nelíbil. Z DIvergence jsem přečetla první díl v češtině a druhý mám doma anglicky, ale vůbec se mi do toho nechce - už mě vůbec nezajímá, co se tam stane dál a navíc všechny ty negativní recenze na Alianci...

    OdpovědětVymazat
  5. Viděla jsem film Ten, kdo stojí v koutě a líbil se mi, velmi, k němu se někdy určitě vrátím, ale ke knížce jsem se ještě nedostala, zatím, ale určitě to chci napravit :)

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné fotky a knížky. Máš jich spoustu, kterých jsem četla a musím říct, že máš hodně podobný a skvělý výběr :D Já se taky rozhodla letos začít s chvástačkou, ale nějak nestíhám :D

    OdpovědětVymazat
  7. Kráasné přírůstky i shrnutí :) Město z kostí a Rezistenci i Alianci jsem četla a všechny knihy se mi moc líbily. Hledání Aljaky se právě chystám rozečíst a ráda bych si přečetla i Tne, kdo stojí v koutě, The Perks Of Being a Wallflower a Tak padne náš svět.

    OdpovědětVymazat

Velice děkuji za každý komentář. Vždyť sami víte, že potěší. :)